top of page
La noia de la caravana
LA NOIACARAVANA.jpg

LA NOIA DE LA CARAVANA

La Laura, una adolescent de setze anys, marxa de cap de setmana amb en Kilian, el noi que li agrada. Tot i que ella sent una mica de por, passen la nit en una caravana d’un càmping abandonat. Però l’endemà el noi ha desaparegut, i la Laura comença a fer descobriments estranys: petjades desconegudes a terra, piles de fils de coure que apareixen i desapareixen, missatges que l’insten a fugir escrits a l’entrada de la caravana.
La Laura viurà una sèrie d’aventures cada cop més perilloses fins a aconseguir resoldre el gran enigma en què s’ha vist involucrada i vèncer el monstre que l’assetja, que li és molt més proper del que ella es pensava. 

els-fantasmes-de-dali_9788466416825.jpg

ELS FANTASMES DE DALÍ

"El mestre estava submergit en les seves paranoies nocturnes, recordant els seus grans discursos quan, de sobte, va alertar-se. Alguna cosa el va fer aixecar el cap dels coixins. De seguida els ulls caiguts i llagrimosos van canviar lleugerament d'expressió. Des de la porta que donava al saló del piano va notar com s'atansava una ombra, lenta, silenciosa, però perceptible en l'aire resclosit de l'habitació." Una nit, un vell i decrèpit Dalí rep una misteriosa visita. Anys després, en Guillem, amb el pretext de documentar-se sobre la bogeria del pintor, viatjarà a Figueres i Port Lligat, on compartirà estada amb un antic company d'estudis, l'Hèctor i la seva parella, la Vicky. En Guillem està obsessionat per en Dalí, amb el que creu que té més coses en comú a part del deliri. De mica en mica s'aniran descobrint els seus foscos motius. Una lectura apassionant que ens arrossegarà en el fascinant món de Salvador Dalí. 

el mediador.jpg

EL MEDIADOR

En un barri conflictiu d'una ciutat mitjana, esclata una espurna: un menor d'origen magribí mor mentre fuig de la policia. El foc és la barricada que separa uns agents amb ganes de revenja i un grup de nois sense futur amb ganes de revolta. La nòvia del líder dels nois juga una última carta a la desesperada: va a buscar un professor retirat que anys enrere va fer de mediador i coneix els nois implicats. Però el professor només vol fugir dels records que l'arrosseguen a un passat punyent.

off-the-record.jpg

OFF THE RECORD

"El regidor d'urbanisme d'una ciutat costanera mor sobtadament quan anava a anunciar, en roda de premsa, la seva dimissió. Enmig de leus elucubracions i l'expectació dels presents, una jove periodista, Anabel Rodíguez, presencia una conversa entre l'alcalde i un dels seus homes de confiança que desperta les seves sopites. Arran d'un descobriment, la noia trobarà pistes que la portaran a investigar el que sembla un entramat de couprrupció a tots els nivells. Secrets inconfessables, morts inesperades, espionatge, tortures, persecucions... I com més s'embolica la troca més necessitat té l'Anabel de desemmascarar els culpables. Sap, però, que no podrà publica-ho a menys que posi en perill la seva vida". Quan el periodista té el dilema moral entre la integritat professional i la fidelitat a l'empresa, quan troba difícil la conciliació de la vida  personal i la laboral, viu Off the record. 

estem en contra.jpg

ESTEM EN CONTRA

Us heu pregunta mai en contra de què esteu? Potser en contra dels personatges excèntrics, dels polítics corruptes -i dels no corruptes-, de la justícia humana -o de la injustícia-, del turisme de masses, de les supersticions esotèriques, de les tradicions tronades, dels pisos minúsculs, de les amistats hipòcrites, dels que us fan sermons...? O potser, fins i tot esteu en contra dels que estan en contra de tot? Estem en contra és una visió satírica de la vida moderna. Xavier Gual, a través de curiosos personatges i situacions inesperades, presenta el món com una mena de jocs de disbarats. Però de disbarats humaníssims. Escrit amb un estil penetrant. Estem en contra va més enllà de l'humor. Per què hem d'estar en contra d'això i no d'allò?

KETCHUP.jpg

KETCHUP

La llibertat no existeix. La vida només et dóna dues opcions: convertir-te en part del ramat o morir... Aquesta és la màxima que travessa el cap de Miki, un jove desarrelat de l’extraradi barceloní que vol fugir del seu destí. Fer els deures, acabar els estudis, buscar una feina digna... O és millor vendre pastilles, conduir com un boig i creure que ets el rei del mambo? On és el teu futur, Miki? Tens dues opcions. Només dues. Tria.

Un ambient piratesc en estat pur, però en la seva versió psicològica és el que ens ofereix Xavier Gual a Els tripulants, amb què va guanyar el premi Ribera d'Ebre 2000.

Història d'esperit teatral, en uns diàlegs gairebé constants, amanits amb pinzellades d'humor negre.


Ketchup és una mirada literària sobre l’abandó moral a què està sotmesa la joventut metropolitana, una novel·la que retrata amb la precisió d’una crònica la buidor i el desassossec d’una generació perduda, un món ben palpable que el mateix lector, si puja una tarda a un tren de rodalies, podrà reconèixer en algun racó. 

els tripulants.jpg

ELS TRIPULANTS

Els tripulants, són els darrers supervivents d'una goleta que transporta un valuós tresor. Afectats per l'escorbut que ha fulminat la resta de mariners, reviuen -abans de morir- els fets que els han conduït a tal desgràcia. La cabina del capità, amb la lectura del seu enigmàtic dietari, els servirà d'escenari per descobrir el joc d'ambicions i conxorxes que s'han tramat a les seves esquenes. En aquest perillós viatge, però, també s'enfrontaran a les seves pitjors pors i debilitats. La novel·la descriu, sense paràgrafs, la baixada als inferns dels protagonistes, utilitzant persistentment un humor negre, agut i àcid, que ens farà somriure en les situacions més dramàtiques, tant d'ells com de nosaltres mateixos. L'eterna lluita entre la vida i la mort... Un ambient piratesc en estat pur, però en la seva versió psicològica és el que ens ofereix Xavier Gual a Els tripulants, amb què va guanyar el premi Ribera d'Ebre 2000.

Història d'esperit teatral, en uns diàlegs gairebé constants, amanits amb pinzellades d'humor negre.

DELIRIUM TREMENS

Delirium-tremens-Xavier-Gual-portada.jpg

Delirium tremens, són divuit obsessions que el mateix autor defineix amb el nom d'"esquizofrènies quotidianes". Hi trobarem personatges que desvetllen les curiositats més absurdes, alguns vicis inconfessables, la rutina del matrimoni, però també el dret a aixafar formigues, calçots per donar i per vendre, la gana, el sexe, l'art que sembla dubtós, rialles en un funeral, el diabòlic test de conduir, el misteriós pis de la veïna, el venedor que no calla ni que el matin, hooligans violents i fins i tot vaques voladores. Tot plegat, però, trepitjant una realitat pura i dura, tractada amb humor, ironia i sarcasme.

Guardonat amb el Premi Mercè Rodoreda 2000.

EL GAT QUE VA PERDRE ELS BIGOTIS.jpg

EL GAT QUE VA PERDRE ELS BIGOTIS

El gat que va perdre els bigotis. En Rufus, el gat de la senyora Felicity Parkinson-Dagger, es perd a l'aeroport de Barcelona i, el que és el pitjor, una maleta que ve de Tailàndia li cau al damunt i el deixa sense bigotis. Per sort, la Blanqueta, una gata negra, i en Kitty, un conill japonès, i més tard en Non, un gat que es creu molt savi, ajudent en Rufus a trobar la seva mestressa. A l'aeroport en Rufus hi descobreix un món desconegut i excitant, però també perillós: el Xarli, un gos policia, que és el terror de qualsevol animal perdut. Una història divertida d'amistat i d'aventures amb un final inesperat! (col·lecció VEUS dins el nivell A2 Nivell bàsic per aprendre el català. Inclou CD-MP3 amb tota la novel·la en àudio per treballar la pronunciació i l'entonació)

AVIDA DOLLARS def.jpg

AVIDA DOLLARS

The ghosts of Dalí

A psychological thriller.

Two intertwining stories.

The secret Dali feared most of all.

In this thriller you hear Dalís thoughts:

"People accuse me of being a fortune-seeker and they’re right. Actually, I follow in the footsteps of the great Ramon Llull who maintained that any material whatsoever can be turned into gold. Well, ladies and gentlemen, I have faithfully stuck to this belief, right up to the end. I am a genius. I am a unique specimen. I don’t know how people can live without being like me."

COPACABANA

9788417756666.jpg

COPACABANA

La vida és una obra de teatre que pots contemplar des de la platea o des de l’escenari. Jo, sincerament, la gaudeixo millor en moviment, amb el volant a les mans i assegut en el confortable seient del meu petit Mini. Fa tant de temps que pateixo d’insomni que ja no recordo quan se’m va ocórrer això de sortir cada nit a donar voltes per Barcelona. Ara ho faig sempre. Quedar-me sol a casa és molt pitjor. I no només perquè sóc incapaç d’adormir-me, sinó que em permet estalviar-me els gemecs nocturns del prostíbul que tinc al pis del costat. Quan voreges els quaranta i segueixes solter, quedar amb els amics per fer una cerveseta, per divertits que siguin els amics, ni et consola ni et descarrega. Del conte CANÇONS QUE MAI SERAN UN SINGLE.

L'home no sabia si seguir rient o començar a emprenyar-se. “Ah, anuncien que el món s’acaba i no trobes important avisar-me?”. “És que al principi m’he pensat que era broma, però després he vist que no...”. El marit va fer cara d’incredulitat. “Però, a veure, si s'ha acabat el món com és que encara estem aquí? Jo tot ho veig igual!”. Fragment de OBSOLESCÈNCIA PROGRAMADA 

El professor de seguida va fer passar l’alumne amb el seu pare. Va encaixar la mà de tots dos i els va oferir un parell de cadires amb els respectius pupitres. A veure, per on comencem, va dir el tutor mentre remenava informes i buscava les notes. Quan va trobar el butlletí va repassar-lo ràpidament per certificar que el Mohamed era un cas perdut. En tornen a caure set, com al primer trimestre. La veritat –va interceptar els ulls del pare unes mil·lèsimes de segon- no tinc gaires esperances que passi de curs. És més, crec que ja ha llançat la tovallola. El nen es va empetitir una mica i es va preparar per rebre una nova pluja de retrets en rigorós directe. / Fragment de SATURNS  

KETCHUP

Els fantsmes de Dalí
El mediador
Off the record
Estem en contra
Ketchup
Els tripulants
Delirium tremens
El gat que va perdre els bigotis
Avida Dollars
Copacabana

Barcellona. Miguel Hernández, detto Miki, ha due sogni: essere il re del quartiere e guidare una macchina da schianto. Cose da poco. Come acquistarle? Miki non ha scrupoli. Spaccia droga. Ha una ragazza - dialogano smozzicando pezzetti di vita - e molte insicurezze. Il ragazzo si dà da fare e cerca un lavoro vero, invano. Intanto va allo stadio e rischia grosso, più di una volta. Sullo sfondo, le voci del suo tempo: c'è un professore, che monologa sulle desolate condizioni di lavoro dei docenti. Un pusher adulto, che parla di droga consapevole. Un nazista, che delira di pulizia etnica. Una pornostar, che racconta la sua storia e i suoi sogni. Erotici, è chiaro. C'è la lettera del Presidente, e quella di una corsara. Ci sono tutte le voci del popolo. Slang e post-realismo: frustazione e sofferenza di una generazione povera e senza più punti di riferimento politici. La colonizzazione culturale statunitense non conosce più ostacoli. Cos'è, allora, il ketchup? È la salsa e il simbolo della loro insipida conquista. È una macchia rossa sul sogno dell'identità europea. Non è certo la fine della battaglia.

Ketchup_Italià.jpg
Ketchup italià
Ketchup francès
Ketchup frances.jpg

KETCHUP

Les errances tragi-comiques de Miki et Sapo, anti-héros désœuvrés dans les bas-fonds d'un désert urbain criant de vérité. Sous le burlesque pathétique des rencontres dans une Barcelone bien loin des clichés, se dessinent les attentes d'une génération abandonnée entre révolte et capitulation.

bottom of page